Faültetés az ország legnagyobb napelemparkjában

Kivételes és nagyon fontos együttműködés született meg a 10 millió Fa Alapítvány és a MET Kabai Solar Park csapata által. A két fél ezáltal adták meg saját válaszukat arra a kérdésre, hogy fontossági sorrendbe lehet-e állítani a környezetvédelmet és klímavédelmet.

Meggyőződésük szerint az a helyes, ha egyén, non-profit szervezet és vállalat is megteszi, amit a fenntartható jövő érdekében megtehet.

A Hajdú-Bihar Megyében üzemelő 43 megawatt beépített teljesítményű naperőmű 23 ezer háztartást lát el zöld árammal. A körülbelül 70 hektáros beruházási területen az erőmű kivitelezéséhez 182 fát és cserjét kellett kivágni, de helyette 600 újat telepítenek még 2020 őszén annak érdekében, hogy a panelek jobban a tájba simulhassanak.

A 10 millió Fa Alapítvány fontos mérföldkövéhez érkezezett, és az akció részletein keresztül jelképesen együtt ültették el az ötvenezredik fát. Az egy éve alakult 10 millió Fa közösség mára közel 140 településen van jelen, és 62 ezer követője lett. Az első évükben, a karanténhelyzettel nehezített időszakban, 50 000, főként települési, előnevelt fát ültettek el.

Teljes cikk elérhető:

Oldalmegtekintések száma eddig: 24008